Massief keukenblad

Massief keukenblad geeft een bijzondere sfeer

Tegenwoordig zien we steeds meer dat materialen gecombineerd worden in de inrichting. Dat geldt zowel voor woonverblijven als voor (woon)keukens. Dit wordt toegepast door bijvoorbeeld gelakte meubels of kasten deels van echt houten panelen te voorzien. In de keuken geeft dit ook een bijzonder sfeervol aangezicht; mooie gelakte keukenkastdeurtjes en kasten met daarop een massief keukenblad. Door de verschillende materialen samen te stellen kunt u ook de sfeer van de woonkamer door laten lopen in de keuken. Wat dacht u van een massief keukenblad in dezelfde houtsoort als het blad van de eetkamertafel?

Waarom kiest u voor een massief keukenblad?

"Een massief keukenblad is echt kwaliteit!" Dit is wat u vaker zult horen in uw zoektocht naar een echt houten werkblad voor uw keuken. Het massieve blad is vaak zwaarder dan de kunststof- of gefineerde bladen. Dat wil niet zeggen dat de kwaliteit per definitie beter is. Het voornaamste verschil is dat een massief keukenblad er veel natuurlijker uitziet. Het blad leeft. Kleine butsjes, oneffenheden en vlekken die ontstaan geven een beeld van de levendigheid.

Het staat bijzonder fraai in een keuken en is heel erg goed te combineren met verschillende stijlen van inrichting en andere meubels.

Onderhoud en gebruik

Uw massieve keukenblad dient u met de juiste zorg te behandelen. Door het blad regelmatig te voorzien van een oliebehandeling wordt de toplaag waterafstotend. Hierdoor heeft u minder snel vlekken op het werkblad. Deze behandeling zult u met regelmaat moeten herhalen, wij voorzien u uiteraard graag van advies.

Door uw keuze voor een massief keukenblad heeft u de mogelijkheid om het blad na te bewerken. Het blad kan geschuurd worden en opnieuw behandeld waardoor het er weer als nieuw uitziet.

Wilt u juist een geleefd werkblad dan hoeft u slechts beperkter onderhoud te plegen. Hout is een natuurlijk materiaal en heeft over het algemeen de eigenschap om wat makkelijker te vlekken of te verkleuren. Indien dit niet gewenst is kunt u het dus prima behandelen.

Apparatuur in een massief keukenblad op maat

Ondanks dat u een massief keukenblad hebt, kan het blad nog wel onderhevig zijn aan werking. Het kan dus iets krimpen en uitzetten. Het is belangrijk om de installateur van uw keuken aan te geven dat u een massief houten blad besteld heeft. Bij de uitsparingen voor het kookdeel en het sanitair zal hier rekening mee gehouden moeten worden, net als bij de afwerkingsmaterialen.

Bij Woodstock Panelen bestelt u gemakkelijk een massief keukenblad op maat. Kies de houtsoort, dikte, lengte en breedte van het gewenste blad en u kunt direct de prijs berekenen en bestellen.

Eiken panelen
Eiken panelen
Bekijk
Gestoomd eiken panelen
Gestoomd eiken panelen
Bekijk
Eiken fijnbezaagd panelen
Eiken fijnbezaagd panelen
Bekijk
Gezandstraald eiken panelen
Gezandstraald eiken panelen
Bekijk
Gestoomd beuken panelen
Gestoomd beuken panelen
Bekijk
Noten Superprime panelen
Noten Superprime panelen
Bekijk
GM design Facebook
FSC