Massief houten keukendeurtjes

Echte houten keukendeurtjes

Naast een massief houten keukenblad kunt u natuurlijk ook kiezen voor massief houten keukendeurtjes. Deze zijn kwalitatief een stuk beter dan gelamineerde deurtjes. De uitstraling van een keuken maakt u echt af met massieve deurtjes en panelen.

Soms is een geprint paneel bijna niet van echt te onderscheiden, tot u er wat licht op zet of er met uw hand overheen strijkt. Wanneer u met echte houten materialen werkt krijgt u een natuurlijke uitstraling in bijvoorbeeld uw keuken.

Deze massief houten deuren kunnen uiteraard ook gebruikt worden in kasten en als binnendeuren.

Keukendeurtjes met verstevigingstrips

Om de massief houten keukendeurtjes extra stevigheid te geven en werking tegen te gaan zijn de deurtjes voorzien van een ingebouwde stalen verstevigingstrip. Deze strip wordt in het paneel verwerkt voordat deze verder afgewerkt wordt.

De verlijmde strips zijn standaard 5 centimeter uit de rand gemonteerd waardoor ze niet in de weg zitten als u de scharnieren gaat monteren.

Een massief houten keukendeurtje is natuurlijk wat zwaarder dan een deurtje van geperst materiaal. Maar doordat er ook nog een stalen strip in gemonteerd wordt neemt het gewicht nog iets verder toe. Hier dient u wel rekening mee te houden met de keuze voor de scharnieren die u gebruikt. Kies een scharnier die het gewicht gemakkelijk draagt of plaats een extra scharnier.

Onderhoud van massief houten deuren

Wanneer u een massief houten kastdeur gebruikt in een woonkamer heeft deze iets minder onderhoud nodig dan de massieve keukendeurtjes.

"Behandel massief houten keukendeurtjes regelmatig!"

In een keuken is hygiëne extra belangrijk, goed schoonmaken van kastjes en werkblad moet dus regelmatig gebeuren. Massief houten keukendeurtjes kunt u niet met agressieve schoonmaakmiddelen behandelen. Hiermee verwijdert u de beschermende olie waarmee u het hout behandelt. Door de behandeling met olie of wax maakt u de deurtjes water- en vuilafstotend. Hierdoor zijn de deurtjes gemakkelijk met een vochtige doek.

Beschadigingen en krassen kunt u wegwerken door een paneel op te schuren en opnieuw te behandelen met olie of wax. Bij erg grove beschadigingen kan een deurtje zelfs gevuld worden, geschuurd en opnieuw behandeld. Het is belangrijk dat u de materialen kent waarmee u werkt en het hout. Neem in geval van twijfel altijd contact op met een professioneel bedrijf.

Keukendeur/lade Piet
Keukendeur/lade Piet
Bekijk
Keukendeur/lade Gijs
Keukendeur/lade Gijs
Bekijk
Keukendeur/lade Jan
Keukendeur/lade Jan
Bekijk
Keukendeur/lade Dirk
Keukendeur/lade Dirk
Bekijk
Keukendeur/lade Stef
Keukendeur/lade Stef
Bekijk
Keukendeur/lade Bart
Keukendeur/lade Bart
Bekijk
GM design Facebook
FSC