Beuken houten tafelpoten

Beuken tafelpoten

Beukenhout is een loofsoort en groeit voornamelijk in Europa. Het is een van de hardste houtsoorten en beschikt over een dichte nerf. Hierdoor komt het bijna nooit voor dat er een splinterproces ontstaat tijdens het verwerken. Beukenhout is om deze reden een van de meest populaire houtsoorten waar meubels van worden gemaakt, zoals beuken trapleuningen en beuken tafelpoten. Woodstock levert alleen beuken tafelpoten en andere delen uit het assortiment aan de bedrijvenmarkt.

Voordelen van beukenhout

Beukenhout valt onder hardhout en is daardoor uiterst geschikt voor bewerkingsprocessen. Door de stevige structuur van het hout vindt er in de loop der jaren weinig slijtage plaats aan het materiaal. Beuken tafelpoten zijn door deze eigenschappen in staat om veel gewicht te dragen. Hierdoor is er niet veel onderhoud noodzakelijk aan deze houtsoort. Beukenhout bevat geen gif. Tevens beschikt beukenhout, mede door de lichte gloed, over een hele neutrale kleur. Hierdoor creëert het, in combinatie met andere houtsoorten, geen storend effect levert in een ruimte. Dit geldt ook voor het soort tafelblad dat op de beuken tafelpoten wordt geplaatst. Beukenhout is echter alleen bestemd voor een droge omgeving. Er wordt daarom afgeraden om een buitentafel te laten maken met beuken tafelpoten.

Verwerking en bewerking beukenhout

Beukenhout wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Door de stevige structuur is het hout goed verwerkbaar tot verschillende meubels zonder schade te verrichten. Beukenhout is goed te bewerken met diverse middelen, zoals olie. Beuken tafelpoten kunnen hierdoor ook goed worden bewerkt na een aantal jaren als het hout nog goed is, maar uw interieur een boost kan gebruiken. Wij beschikken tevens over een ruim rubio monocoat olie assortiment waarmee u uw beuken tafelpoten kunt bewerken. Wanneer u een grondige verandering wilt doorvoeren, door bijvoorbeeld de beuken tafelpoten te beitsen, wordt er aanbevolen om eerst dit te testen op een onopvallende plek.

Doorgaande lamel blokpoten

Doorgaande lamel blokpoten

Bekijk
Vingerlas blokpoten

Vingerlas blokpoten

Bekijk
Conische poten

Conische poten

Bekijk
Ronde poten

Ronde poten

Bekijk
GM design Facebook
FSC