Massief houten deuren

Robuuste houten deuren

Interieurbouwers maken veel gebruik van massief houten panelen, onder andere voor het vervaardigen van massief houten deuren. Het geeft een robuuste, natuurlijke en solide uitstraling in een woning. Omdat de kwaliteit en hardheid van de verschillende houtsoorten verschilt is het belangrijk om de juiste panelen te kiezen voor een massief houten deur.

De ene houtsoort is veel gemakkelijker te bewerken dan de andere, maar ook de eigenschappen van het hout zijn belangrijk. Houd daarom ook rekening met de werking van het hout.

Massief houten buitendeuren worden veel meer toegepast dan massief houten binnendeuren. Buitendeuren zijn namelijk onderhevig aan verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heeft een buitendeur de belangrijke functie om ongenode gasten buiten te houden.

Door de goede kwaliteit van massief houten deuren zijn deze goed te combineren met de verschillende inbraak werende maatregelen. Denk hierbij aan frezen van een driepuntsluiting en het aanbrengen van dievenklauwen of anti-inbraakstrips.

Onderhoud van massief houten deuren

Binnendeuren kunt u aflakken of met olie behandelen. Maar ook een onbehandelde deur kan prima toegepast worden aangezien ze niet blootgesteld worden aan verschillende weersinvloeden.

Door een massief houten binnendeur met olie te behandelen of te lakken wordt de deur wel beter beschermd tegen vuil en vlekken. Een gelakte deur kan bijvoorbeeld gemakkelijk afgenomen worden met een vochtige doek. Wanneer u een deur behandelt met olie zult u dit na verloop van tijd moeten herhalen, afhankelijk van de verkleuring. Als u (te) vaak met olie behandelt zal de deur donkerder worden.

Buitendeuren zijn een ander verhaal, daarvoor geldt maar één advies: "Massief houten deuren voor buitentoepassingen moeten goed behandeld worden!" Door wind, regen, sneeuw en zon krijgt een deur vaak veel te verduren waar de kwaliteit en duurzaamheid onder kunnen lijden.

Als u een deur niet op juiste manier behandelt zorgen deze weersinvloeden ervoor dat de levensduur van het hout beperkt wordt. De behandeling van een massief houten buitendeur moet verschillende keren herhaald worden. Hierbij heeft de boven- en onderkant van de deur extra aandacht nodig. Wanneer u een deur aflakt is het belangrijk deze zijdes een aantal keer extra te lakken. Dit voorkomt het intrekken van vocht in de deur. Hout gaat eerder rotten als het vochtig blijft en het versterkt de werking van het hout. Hierdoor kan een deur gaan klemmen.

Eiken panelen
Eiken panelen
Bekijk
Gestoomd eiken panelen
Gestoomd eiken panelen
Bekijk
Eiken fijnbezaagd panelen
Eiken fijnbezaagd panelen
Bekijk
Gezandstraald eiken panelen
Gezandstraald eiken panelen
Bekijk
Gestoomd beuken panelen
Gestoomd beuken panelen
Bekijk
Noten Superprime panelen
Noten Superprime panelen
Bekijk
GM design Facebook
FSC